8.7
Onze klanten beoordelen ons met:
8.7
Stel direct uw vraag whatsapp

Stappenplan huis verkopen

Het is zover: u heeft besloten dat u uw huis gaat verkopen. Wat de reden ook is, het verkopen van een huis gaat niet altijd even makkelijk. U heeft een hoop keuzes te maken en moet met veel dingen rekening houden. Gaat u uw huis bijvoorbeeld zelf verkopen of via een makelaar? Is uw huis al helemaal klaar voor de verkoop of moeten er nog gebreken worden gerepareerd? Er kan veel op u afkomen, maar geen nood: de Haagsche Belegger helpt u hierbij!

Huis zelf verkopen of met een makelaar?

De eerste keuze die u moet maken is of u uw huis zelf gaat verkopen of via een makelaar. Aan beide opties kleven verschillende voor- en nadelen. Wanneer u uw huis via een makelaar verkoopt heeft u zelf bijna geen zorgen meer, maar het hele proces kost u wel een hoop geld. Dat geld kunt u besparen wanneer u uw huis zelf verkoopt. De Haagsche Belegger koopt uw woning in de huidige staat, of deze nou netjes of rommelig is, voor de beste prijs. 

Onze voordelen:

  • Binnen 24 uur een vrijblijvende bieding!
  • Direct zekerheid
  • Geen bijkomende verkoopkosten
  • Eigen contactpersoon
  • Naar de notaris wanneer u wilt
  • Achterstallig onderhoud, geen probleem
  • Volledige begeleiding van het proces

 

Ontvang een bieding Meer over onze werkwijze

Vraagprijs bepalen

Vraagprijs bepalen

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar woning voor de beste prijs verkopen. Maar wat is tegenwoordig de beste prijs? Wanneer u zelf uw huis gaat verkopen, kan het lastig zijn om hierin de juiste keuzes te maken. U moet rekening houden met het bouwjaar, de staat van de woning, de grond, enzovoort. In het uitzoeken hiervan kan veel tijd gaan zitten.  

stap-2

Woning onder de aandacht brengen

Heeft u de juiste vraagprijs in gedachten? Dan moet er ook nog gedacht worden aan het promoten van uw woning. Dit kan op Funda, maar ook op social media. Er moeten foto’s gemaakt worden waarop uw huis de meest gunstige uitstraling heeft en denk ook aan een passende verkooptekst.

stap-3

Funda

De zoektocht naar een huis begint negen van de tien keer op Funda. Wanneer u uw woning in de schijnwerpers wil zetten, is dit dus de perfecte plek. Helaas kan niet iedereen zomaar woningen op Funda zetten: alleen erkende makelaars hebben toegang tot deze website en kunnen de woning tegen kosten online plaatsen. 

stap-4

Social media

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons leven. De meeste makelaars maken daarom ook gebruik van bijvoorbeeld Facebook bij het promoten van een huis. Dit kunt u natuurlijk ook doen wanneer u zelf uw huis verkoopt. Zorg voor een aantal fantastische foto’s en een uitgebreide omschrijving van uw woning en plaats een bericht op Facebook, Twitter en/of Instagram. Vraag uw familie en vrienden om dit bericht te delen, zo krijgen steeds meer mensen uw woning te zien!

woning verkoopklaar maken

Woning verkoopklaar maken

Het komt bijna nooit voor dat een woning direct 100% verkoopklaar is. Er moet altijd nog wel wat opgeruimd en schoongemaakt worden en soms valt er zelfs nog wat te repareren. Dit is belangrijk om te doen voordat uw huis in de verkoop gaat, want potentiële kopers zien vaak alles.  

Reparatie

Reparatie

Potentiële kopers letten vaak extra goed op de staat van een woning, dus wanneer er iets kapot is, valt dat direct op. Wanneer u uw huis zelf verkoopt of een makelaar inhuurt, zult u van tevoren moeten regelen dat alle gebreken gerepareerd worden. Verkoopt u uw huis aan de Haagsche Belegger? Dan hoeft u zelf helemaal niets te doen!

Hoe werkt het?

stap-1

Meld uw
woning aan

stap-1

We doen onderzoek
naar uw woning

stap-1

U ontvangt binnen 24
uur een bod

Ook snel en met zekerheid verkopen?

schoonmaak

Schoonmaak

Natuurlijk is het belangrijk dat uw woning helemaal schoon en fris is. Niet alleen voor de bezichtigingen, maar ook voor de foto’s die gemaakt worden. Zorg ervoor dat alle ruimtes schoon en schimmelvrij zijn, vooral de badkamer en de keuken. Tip: lucht alles lekker door voordat er een bezichtiging plaatsvindt. Een fris ruikende woning geeft direct een goed gevoel! 

opruimen

Opruimen

Een verhuizing is het perfecte moment om op te ruimen. Haal alle onnodige accessoires of meubels weg zodat uw huis ruimer oogt. Ook persoonlijke spullen kunt u beter (tijdelijk) weghalen. Vergeet de tuin niet een kleine beurt te geven: te veel onkruid staat snel onverzorgd en kan potentiële kopers afschrikken. Grote klussen neemt de Haagsche Belegger natuurlijk graag van u over.

Bezichtiging inplannen

Bezichtigingen inplannen

Bezichtigingen gaan vaak via een makelaar, op deze momenten bent u zelf niet aanwezig. Verkoopt u uw huis zelf? Dan zult u ook zelf de bezichtigingen moeten inplannen. Dit gaat u waarschijnlijk veel tijd kosten, maar er zitten ook zeker voordelen aan. U hoeft geen rekening te houden met de agenda van een makelaar en bent u degene die met de meeste liefde over uw woning kunt vertellen. En we weten allemaal dat enthousiasme aanstekelijk werkt!

onderhandelen

Onderhandelingen

Het onderhandelingsproces is iets wat vaak lastig is wanneer u zelf uw huis verkoopt. Makelaars hebben hier vaak bepaalde tactieken voor en weten meer van dit soort situaties af, waardoor het hele proces een stuk soepeler verloopt. Wanneer u uw huis verkoopt aan de Haagsche Belegger, heeft u hier geen omkijken naar! 

koopovereenkomst ondertekenen

Koopovereenkomst ondertekenen

Wanneer beide partijen tevreden zijn na de onderhandeling, moet alles zwart op wit gezet worden. Dit is altijd zo, of u uw huis nou zelf verkoopt, via een makelaar of wanneer de Haagsche Belegger uw huis opkoopt. Na ondertekening gaat de koopovereenkomst naar de notaris. De koper heeft vervolgens nog drie dagen wettelijke bedenktijd. 

overdracht van uw huis

Overdracht van uw huis

Als alles rond is, is het tijd voor de officiële overdracht van de woning. In overleg met de kopers wordt een afspraak bij de notaris gemaakt en die stelt vervolgens een leveringsakte op. Dit soort zaken zijn vrij lastig wanneer u zelf uw huis verkoopt, maar in samenwerking met de Haagsche Belegger verloopt het hele proces een stuk makkelijker

reviews

Beoordelingen

Obrechtstraat Den Haag

De heer en mevrouw Sosef, Obrechtstraat Den Haag

Columbusstraat Den Haag

Vriendelijk, meedenkend en betrouwbaar!

De heer Blok, Columbusstraat Den Haag

2e Schuytstraat Den Haag

Ik ben zeer goed begeleid. De verkoop van mijn huis is dan ook prima verlopen!

2e Schuytstraat Den Haag

Boreelstraat Den Haag

Erg duidelijke en fijne communicatie. Vooral het verzorgen van het proces was zo fijn. Ze waren op hun mobiel altijd bereikbaar voor onze vragen. Nog een keer, bedankt!

Familie Helderman, Boreelstraat Den Haag

Gouverneurlaan Den Haag

Wij zijn tevreden over het verloop van de verkoop. Binnen een dag ontvingen wij een voorstel op onze woning, waarna ze ons op deskundige wijze in het verkoop proces ondersteund hebben.

Familie Bilharie, Gouverneurlaan Den Haag

Schoolstraat Rijswijk

Fijne partij om mee in zee te gaan.

Schoolstraat Rijswijk

Zuiderparklaan Den Haag

Vriendelijk en verstand van zaken. Mannen bedankt.

De heer Kaya, Zuiderparklaan Den Haag