Zelf je huis verkopen (zonder makelaar)

visual

Gaat u verhuizen? Dan komen daar een hoop zaken bij kijken, zoals het verkopen van uw huidige woning. Een huis verkopen met behulp van een makelaar wordt vaak gezien als de makkelijkste weg, maar dat is niet altijd waar. Hiernaast kost het op die manier een hoop geld en die kosten kunt u besparen wanneer u uw huis zelf verkoopt! De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die hun huis zelf verkopen en dat is helemaal niet gek. Er zijn tal van eenvoudige manieren en het biedt veel voordelen ten opzichte van het verkopen via een traditionele makelaar. Wij van de Haagsche Belegger bieden u alle hulp die u nodig heeft bij het zelf verkopen van uw huis.

Nadelen van huis zelf verkopen

Natuurlijk kleven aan elke manier van verkopen bepaalde voor- en nadelen en daar zijn wij ons zeker van bewust. Wanneer u zelf uw huis gaat verkopen, bespaart u wel een hoop kosten, maar daar staat tegenover dat u zelf flink de handen uit de mouwen moet steken. Er moeten veel dingen geregeld en gedaan worden. U moet er zelf bijvoorbeeld voor zorgen dat uw huis op verkoopsites te vinden is, inclusief een goede advertentietekst om potentiële kopers aan te trekken en mooi beeldmateriaal waarbij uw huis goed uit de verf komt. Huurt u dan een fotograaf in of gaat u zelf aan de slag met (semi) professionele apparatuur? Bent u zelf wel creatief genoeg om een pakkende tekst te schrijven? Ook moet u niet vergeten dat u zelf degene bent die potentiële kopers rond moet leiden en Open Huizen moet gaan organiseren. Hiernaast kunnen het bepalen van de vraagprijs en het onderhandelingsproces best lastig zijn. Een makelaar heeft hier jarenlang ervaring mee en zal dus het onderste uit de kan kunnen halen. Ook komen bij de verkoop van een huis een hoop juridische zaken kijken, waar een makelaar -hoogstwaarschijnlijk- meer kennis van heeft dan uzelf. 

Voordelen van huis zelf verkopen

Natuurlijk zijn er ook een hele hoop voordelen wanneer u uw huis zelf gaat verkopen. Zoals we al eerder hebben benoemd bespaart het u een hoop geld wanneer u ervoor kiest om uw huis zelf te verkopen. U hoeft bijvoorbeeld geen courtagekosten of opstartkosten aan de makelaar te betalen en dat scheelt vaak al duizenden euro’s. Dat is dan ook direct één van de grootste redenen waarom mensen besluiten hun huis zelf te verkopen. Hiernaast kunt u zelf het hele verkoopproces bepalen en zit u niet vast aan bepaalde termijnen of agenda’s van anderen. Wil een koper ’s avonds of in het weekend langskomen? Geen probleem wanneer er geen makelaar bij hoeft te zijn. Ook bent u degene die de potentiële koper het best kan enthousiasmeren over het huis en de buurt. Natuurlijk kan een makelaar ook de schoonheid van een huis zien, maar u bent degene die uw liefde voor het huis en de buurt het allerbeste kunt overbrengen. En we weten allemaal, oprecht enthousiasme werkt aanstekelijk! U kunt ook voor een tussenweg kiezen en een internetmakelaar inschakelen. Dat is een stuk goedkoper dan een traditionele makelaar, omdat u bepaalde dingen alsnog zelf moet doen, maar zij u helpen met bijvoorbeeld de juridische zaken. Meer weten over hoe wij kunnen helpen? Klik dan hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Verkoop uw woning aan De Haagsche Belegger

Wilt u uw huis snel zelf verkopen, maar vindt u het toch fijn dat al het werk u uit handen genomen wordt? Dan bent u bij De Haagsche Belegger op de goede plek! Ons team heeft in de afgelopen jaren talloze huiseigenaren in en rondom Den Haag begeleidt bij de verkoop van hun woning. Wij nemen het complete verkoopproces uit handen, mede omdat wij zelf de koper zijn. De Haagsche Belegger is met een breed netwerk actief in het in- en aankopen van woningen, waarbij we die zo nodig ook zelf opknappen. Is uw woning dus wat verouderd en heeft het achterstallig onderhoud? Geen probleem, wij kijken hier door onze jarenlange ervaring zo doorheen. Wanneer u graag met ons samen wil werken hoeft u alleen maar het verkoopformulier in te vullen. Wij zullen dan aan de hand van marktonderzoek de waarde van u woning bepalen en zo snel mogelijk contact met u opnemen. Binnen 24 uur kunt u al een vrijblijvende bieding binnen hebben! Hierna staan wij u bij in het complete proces en kunt u met al uw vragen bij ons terecht. Persoonlijk contact vinden wij minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat en daarom zult u bij ons nooit voor verrassingen komen te staan. De Haagsche Belegger gaat altijd voor een win-win situatie!

 

Ook snel en met zekerheid verkopen?